Hoppa till innehåll
Hem » Polisen på kunskapsmässan i Göteborg

Polisen på kunskapsmässan i Göteborg

Polis talar med två personer

Idag torsdag startar Kunskap och framtid – Västsveriges största jobb- och utbildningsmässa på Svenska mässan i Göteborg. Polisen är på plats med egen monter och flera scenprogram.

Polisen är med på mässan precis som flera andra myndigheter och stora arbetsgivare i Sverige. Besökare på mässan är personal och studenter från universitet och högskolor från hela landet och även från andra länder.

– Mässan vill inspirera, vägleda och väcka nyfikenhet hos besökarna. Tanken är att besökarna ska få kunskap, inspiration och svar på sina frågor om val av utbildning och karriär. Polisen har varit med på denna mässa under flera år och ser ett stort värde i att finnas med här, säger Anders Henckel på HR-avdelningen och aspirantutbildningsansvarig i region Väst.

Årets teman för mässan är psykisk ohälsa och hållbarhet. Mässan pågår torsdagen den 21november till lördagen den 23 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Polisens monter finns på plats B03:07. Där kan besökarna få svar på sina frågor om polisutbildningen och om vad som krävs för att söka till polisen.

Polisens har fyra fasta programpunkter under de tre dagarna.

Är du redo för en större uppgift?

Kunskapsscenen, torsdag 21 november kl. 13.30–14.00.
Hör polismannen Marko Ivanisevic berätta om polisutbildningen och polisyrkets breda uppdrag och variation. Marko Ivanisevic är instruktör HLR vuxen samt D-HLR för insatspersonal hos polisen.

Är du redo för en större uppgift?

Sal 3, fredag 22 november kl. 13.30–14.00.
Polisen Nadim Ghazale berätta om polisutbildningen och polisyrkets breda uppdrag och variation. Nadim Ghazale är kommunpolis och rekryteringsansvarig hos polisen i region Väst.

Narkotika – hur ser det ut i Göteborg city och dess skolmiljöer

Kunskapsscenen, lördag 23 november kl. 11.40–12.10.
Roberto Tomé, kommunpolis i lokalpolisområde City, Storgöteborg och Carolina Johansson från gatulangningspolis i lokalpolisområde City, Storgöteborg berättar om sitt arbete med att bekämpa narkotikabrottsligheten i Göteborg.

Nätet: Hur ser verkligheten ut för barn och ungdomar? Föräldrar – har ni någon aning?

Kunskapsscenen, lördag 23 november kl. 13.30–14.00.
Kristina Windt, gruppchef, regionalt it-brottscentrum polisen region Väst och Daniela Dumovska Johansson, polisen region Väst.

På mässans webbplats finns alla utställare och hela programmet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.