Hoppa till innehåll
Hem » Polisens arbete mot narkotikan i lokalpolisområde Medelpad

Polisens arbete mot narkotikan i lokalpolisområde Medelpad

Under flera år har en allt större tillgång av narkotika i Sundsvalls närområde varit ett problem för samhället. Polisen jobbar nu hårt för att motverka problematiken.

I ett försök att motverka nyrekrytering och etablering av unga missbrukare i Sundsvall och dess närområde har lokalpolisområdet prioriterat störning av narkotikamarknaden. Arbetet har varit framgångsrikt och Polisen har kunnat gripa flera personer och gjort stora beslag i form av narkotika.  Antalet beslag har varit stort av de flesta kända narkotikasubstanser men det är framförallt mängden amfetamin och kokain som överraskat.  Polisen har beslagtagit 170 gram amfetamin, 120 gram kokain, 6 gram heroin, 1501 gram cannabis och över 5000 tabletter av olika narkotikasorter. Vid genomförda husrannsakningar har Polisen även funnit vapen.

– Ett otroligt bra jobb har gjorts av alla medarbetare för att minska narkotikatillgången i samhället. Vi är väldigt nöjda med det vi åstadkommit på kort tid och vi kommer nu fortsätta vårt arbete med oförminskad styrka, säger Josef Wiklund, Lokalpolisområdeschef Medelpad. 

I arbetet mot narkotikan i samhället samverkar Polisen med en rad andra myndigheter. En av dessa myndigheter är Kronofogden. Samarbetet med Polisen har lett till att flera misstänka har fått egendom i form av bilar och lyxklockor beslagtagna genom utmätning.

För frågor om lokalpolisområdets arbete mot narkotika kontakta Lokalpolisområdeschef Josef Wiklund, 070-235 16 90.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.