Hoppa till innehåll
Hem » Två anhållna för rån i Kungälv

Två anhållna för rån i Kungälv

Två män sitter nu anhållna för två rån som skedde i Kungälvstrakten tidigare i veckan. Bra samarbete och tips från allmänheten ligger till grund för det snabba gripandet.

Vid 18.30 i torsdag kliver maskerade män in i en butik i Kode. En av männen är beväpnad med ett pistolliknande föremål och hotar en anställd. De får med sig stöldgods och försvinner sedan från platsen i en bil. Senare samma kväll blir ytterligare en butik rånad i Kareby. Även här är det maskerade gärningsmän, varav en med ett pistolliknande föremål. De rånar butiken och försvinner också från platsen i en bil.

– Vi kunde snabbt konstatera att det var samma modus vid de båda rånen. En av butikerna la också ut bilder från en övervakningskamera på sin Facebook-sida och vi har fått in bra tips. Vi har även fått in andra vittnesuppgifter som kopplar ihop de båda fallen, säger Hannah Sutherland, vikarierande förundersökningsledare i lokalpolisområde Kungälv/Ale.

Tidig brottsplatsundersökning och bra polisiärt samarbete är framgångsfaktorer bakom att två personer nu sitter anhållna för rånen. Men inte minst är också allmänhetens tips viktiga förutsättningar för uppklarningen av de här rånen, såväl som annan brottslighet.

– Vi är tacksamma för de tips vi får in från allmänheten. Det ger oss bättre möjligheter att klara upp de brott som begås och vi tar gärna emot fler tips, säger Hannah Sutherland.

De två personerna sitter nu anhållna misstänka för grovt rån.

Har du tips? Tipsa gärna polisen på polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.