Hoppa till innehåll
Hem » Sju anhållna för personrån på Hisingen

Sju anhållna för personrån på Hisingen

Sju personer har anhållits misstänkta för delaktighet i ett flertal personrån på Hisingen. De misstänkta hämtades till förhör under en polisinsats under tisdagen.

Hisingspolisen genomförde en polisinsats under tisdagen där sju personer mellan 15 och 17 år hämtades till förhör. Samtliga anhölls sedan av åklagare på sannolika skäl misstänkta för att i olika sammansättningar ha utfört rånen vid olika brottstillfällen. Brottsrubriceringarna omfattar grovt rån, rån och misshandel. Samtliga misstänkta är hemmahörande på Hisingen.

– Vi har arbetat intensivt med de här utredningarna under våren. Bland annat har vi gått igenom stora mängder övervakningsfilm. Arbetet har resulterat i att vi kunnat identifiera de här sju misstänkta personerna som nu är anhållna. Anhållandena har lett vidare till andra utredningar så vi har mycket att jobba vidare med, säger Yvonne Inge, chef för en av utredningsgrupperna vid Hisingspolisen.

Det handlar om cirka 15 personrån som har skett på centrala Hisingen under det första kvartalet 2019. Rånen har skett i offentlig miljö i området mellan Backaplan och Biskopsgården. Tillvägagångssättet har oftast varit att ett stort antal personer omringat ett ensamt brottsoffer och tilltvingat sig värdesaker och ytterplagg genom våld eller hot om våld.

– Det har varit oerhört traumatiskt för de brottsoffer som blivit utsatta. De är unga – i tonåren – och har självklart blivit mycket rädda. Vi kommer nu att fortsätta med utredningarna för att få gärningspersonerna lagförda. Förhoppningsvis har vi fått stopp på den rånvåg som skett under våren, säger Yvonne Inge.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.