Hoppa till innehåll
Hem » Polisen utreder flera fall av stölder – en man häktad

Polisen utreder flera fall av stölder – en man häktad

En man sitter häktad misstänkt för stöld alternativt häleri, efter att polisen stoppat en bil med ett stulet släp på E18 och gjort tillslag på en adress i Hallstahammar.

Den 7 oktober 2019 stoppar polisen en bilist på E18 i trakterna kring Köping. Vid kontrollen av fordonets släp visar det sig vara stulet och bilisten, en man, grips på platsen. Mannen blir misstänkt för stöld och häktas senare.

När polisen utreder stölden framkommer det uppgifter att det kan finnas mer stöldgods på en adress i centrala Hallstahammar. Den 11 oktober gör polisen i Västra Mälardalen ett tillslag på adressen och hittar fyra fyrhjulingar, två minigrävare, två elverk på hjul och en båt som misstänks har stulits.    

Polisen har fått tag på några av ägarna till det misstänkta stöldgodset. Ägarna är hemmahörande i bland annat Trosa, Norrköping, Västerås och Surahammar, vilket visar att personen eller personerna som utfört stölderna har verkat i flera delar av mellersta Sverige.

Polisen misstänker att mannen som sitter häktad ingår i en internationell gruppering som inriktar sig på stölder av saker till högre godsvärde. Mannen är fortsatt häktad misstänkt för stöld alternativt häleri.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.