Hoppa till innehåll
Hem » Uppdatering dubbelmord i Arlöv 6 oktober

Uppdatering dubbelmord i Arlöv 6 oktober

Utredningen om dubbelmordet som skedde i Arlöv någon gång mitt på dagen söndagen den 6 oktober fortsätter med oförminskad kraft.

Den aktuella statusen i förundersökningen är att gärningsmannaprofilgruppen nu är ansluten för att hjälpa till med sin kompetens. Gärningsmannaprofilgruppen hjälper till med särskilt komplicerade utredningar. Gruppen består av poliser med lång erfarenhet från utredningar av grova brott och av kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare. Den tvärvetenskapliga kompetensen ger nya infallsvinklar och teorier som hjälper de lokala utredarna i det fortsatta utredningsarbetet.

Polisen har också vänt sig till åklagare för att få rättshjälp utomlands i kartläggningen av det mördade paret. En sådan rättshjälpsbegäran får endast ske genom Åklagarmyndighetens försorg.

Utredningsarbetet gällande dörrknackningsinsatserna i Arlövsärendet koncentrerades i början till det fysiska området runt brottsplatsadressen. Det handlade om fysiska besök och återbesök hos dem som inte varit hemma vid tiden för polisens första besök. Allt som allt handlar det om många besök och noggrann kartläggning av dessa. Nu har detta område utökats och avser områden som ligger lite längre från utredningens kärnadress. Då gör man det som kallas digital dörrknackning.  Polisens Kontaktcenter(PKC) aktiveras och operatörerna ringer upp abonnenter i syfte att få iakttagelser eller annan information.    

I det omfattande arbete som gjorts kring brottsplatsen är det fortfarande en person som man inte lyckats komma i kontakt med. Den hemtjänstpatrull som gjorde rutinbesöket hos paret mellan klockan 10:40 och 11:00 mötte en person i anslutning till fastighetens entré. Den personen har polisen efterfrågat i olika medier.

Det finns för närvarande ingen annan information att lämna ut från den pågående förundersökningen.

Ewa-Gun Westford, 070-547 18 57

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne