Hoppa till innehåll
Hem » Kristina Holgersson slutar som LPO-chef i Västerås

Kristina Holgersson slutar som LPO-chef i Västerås

Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef i Västerås, avslutar sitt chefsuppdrag måndag den 23 september.

Det innebär att rekryteringen av en ny lokalpolisområdeschef till Västerås påbörjas. Under tiden svarar biträdande chef Linda Hedmark som lokalpolisområdeschef.

– Jag önskar Kristina lycka till i framtiden och jag är övertygad om att hennes erfarenheter från vårt arbete i PO Västmanland och region Mitt kommer att vara en tillgång i hennes fortsatta arbete inom polisen. Kristina har idag inte bestämt sig för vad hon vill göra framöver och tills det är klart kommer hon att stödja mig i mitt uppdrag, säger Robert Wallén polisområdeschef i Västmanland.

 Kristinas beslut har växt fram över tid.

 – Jag har efter en del funderande tagit beslut om att avsluta mitt arbete i Västerås. Det har varit roligt och stimulerande att vara lokalpolisområdechef i Västerås. Jag vill verkligen lyfta mina fantastiska medarbetare som gjort att jag trivts så bra och jag önskar dem allt gott i framtiden. Jag är övertygad om att Linda som nu kliver in som tillförordnad lokalpolisområdeschef kommer att fortsätta att hålla i det goda arbete som pågår.

 Arbetet med att hitta Kristinas efterträdare inleds omgående och i enlighet med arbetsordningen kommer biträdande chefen Linda Hedmark att svara som lokalpolisområdeschef under tiden för rekryteringen.

– Jag beklagar såklart att Kristina valt att lämna sitt uppdrag, men jag har förståelse för att hon efter ett antal år som lokalpolisområdeschef i både Gävleborg och Västmanland nu väljer att söka sig till nya uppdrag. Nu gäller det att ta tillvara chansen att genom en öppen process tillsammans med HR och arbetstagarorganisationerna genomföra en bra rekrytering av en ny lokalpolisområdeschef i Västerås. Jag hoppas att många tar chansen att söka tjänsten, säger Robert.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.