Hoppa till innehåll
Hem » Ny LPO-chef i Västerås

Ny LPO-chef i Västerås

Sara Ekström

Sara Ekström Bild: Polisen

Den 1 mars 2020 tillträder Sara Ekström tjänsten som lokalpolisområdeschef i Västerås.

Västmanlands polisområdeschef Robert Wallén om rekryteringen.

– Vi har haft många väldigt starka kandidater till tjänsten som lokalpolisområdeschef i Västerås. Sara står för ett modernt ledarskap med stort inslag av delaktighet, lagbyggande och fokus på uppdraget, säger Robert Wallén och tillägger:

– Jag är glad att Sara kommer till oss i Västmanland och hon kommer att vara ett stort tillskott när det gäller det strategiska utvecklingsarbetet i lokalpolisområdet.

Sara Ekström arbetar idag som biträdande lokalpolisområdeschef i Nyköping och har varit polis sedan 2002, då hon började som ingripandepolis på Norrmalm i Stockholm.

– Jag stortrivdes som ingripandepolis och värnar om kunskapen som jag har kvar från den tiden. Än idag gör jag gärna ett arbetspass i radiobil.

I januari började Sara som biträdande lokalpolisområdeschef i Nyköping inom ramen för ett chefsförsörjningsprogram i region Öst. Hon har tidigare mestadels arbetat med utredning och lagföring i Södermanland, då i ledningsgrupp och som chef.

– Det har varit en lärorik och utvecklande tid i Södermanland, men nu ser jag med stor glädje fram emot uppdraget som lokalpolisområdeschef i Västerås. Det är ett ärofyllt uppdrag som jag tar mig an med stor ödmjukhet.

Sara tillträder sin tjänst som lokalpolisområdeschef den 1 mars 2020 och berättar att hon ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Först och främst vill jag lära känna lokalpolisområdet genom personalen och området i sig. Min ambition är att leda verksamheten på ett förtroendebaserat och omsorgsfullt sätt. På alla platser jag har varit på inom polisen så har medarbetarna visat en stor hängivenhet till sitt uppdrag. Polismyndighetens styrmodell med tillitsbaserat och medarbetardrivet arbetssätt stämmer väl in på min ledarfilosofi, säger Sara och fortsätter:

– Vi går in i en spännande tid med ökad resurs och förmåga. Ett viktigt fokus kommer vara en god arbetsmiljö och attraktiv arbetsplats för att kunna nå goda resultat.

Sara Ekström är ledig men finns tillgänglig för telefonkontakt (010-5668938) med media fredag 27 december mellan 15:30-16:00. Media har tillåtelse att använda bilden på Sara för publicering på nyhetssidor.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.