Hoppa till innehåll
Hem » Större ärende med åldringsbrott utreds

Större ärende med åldringsbrott utreds

I tisdags greps och anhölls fem personer misstänkta för åldringsbrott i Västmanland och andra delar av landet. Brotten har mestadels riktats mot personer över 90 år.

Efter en kortare tids spaning kunde polisen ingripa mot de misstänkta personerna, efter att de försökt lura ett par i 90-årsåldern boende i Sala.

– I nuläget har vi ett mycket stort antal brott under hela 2019 som troligtvis kan knytas till de här personerna. Tillvägagångssättet har i de allra flesta fallen varit att åldringar blir uppringda av en person som påstår sig ringa från en bank. I nästa steg förklarar personen att banken har skickat ut en tjänsteman för att byta ut kortet, sedan plingar det på dörren hos den drabbade som luras att lämna ifrån sig bankkort och kod, säger polisinspektör Björn Sidenhjärta.

– Tyvärr har också många av åldringarna lurats att lämna ifrån sig kontanter och smycken. Gärningspersonerna har inriktat sig mot en utsatt grupp i samhället och brotten slår hårt mot de drabbade, avslutar Björn Sidenhjärta.

Under dagen tog Stephen Uttersköld, chefsåklagare och förundersökningsledare för ärendet, beslut om att släppa en av personerna med anledning av att det inte längre föreligger någon kollusionsfara. Beslut om de fyra andra misstänkta ska begäras häktade väntas komma på fredag eftermiddag.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.