Hoppa till innehåll
Hem » Bedrägeribrott

Bedrägeribrott

Den senaste tiden har flera anmälningar om bedrägeribrott inkommit i polisregion Mitt (Gävleborg, Uppsala och Västmanland).

Ett vanligt tillvägagångssätt är att bedragarna ringer upp och påstår sig vara från banken, telefonoperatörer, Swish eller liknande. De kan också erbjuda sig att komma hem till dig för att hjälpa till på plats.

På senare tid har bedragarna även uppgett att de ringer ifrån polisen och vill hjälpa till att stoppa ett bedrägeri från den uppringda personens bankkonto. Istället för att hjälpa till för bedragarna över pengar till sig själva eller någon annan.

Polisen arbetar just nu med att utreda brotten. För att inte fler ska drabbas kommer här några råd för att undvika att bli lurad av bedragarna.

Tänk på:

• Öppna aldrig dörren för någon du inte känner efter ett sådant samtal.

• Logga aldrig in på ditt bank-id eller lämna ut dina pin- eller svarskoder från din bankdosa på uppmaning av någon som kontaktar dig.

• Bedragare kan utge sig för att även vara kontakter du har sparade på din telefon. Är du tveksam till vem det är som ringer dig: ring tillbaka på ett nummer du vet stämmer.

• Det gäller även banken, be om uppringarens namn och ring tillbaka genom bankens växel, inte det telefonnummer de uppger.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.