Hoppa till innehåll
Hem » Polisen förberedd på intensiv helg i Falkenberg

Polisen förberedd på intensiv helg i Falkenberg

Polisen i Halland förbereder sig för en av årets mest intensiva trafikhelger. Wheels and Wings i Falkenberg väntas locka tiotusentals besökare till Halland.

Det är mycket som händer i Halland i juli månad. Kommande helg pågår ett av sommarens mest publikdragande arrangemang, Wheels & Wings i Falkenberg.

Arrangemanget väntas locka tiotusentals personer och tusentals fordon till stadskärnan. Fokus för polisens insatser under helgen är att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

Förebyggande arbete

I de centrala delarna av Falkenberg är det enligt lokal ordningsföreskrift förbjudet att dricka alkohol på vissa platser. Poliserna har möjlighet att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker alkohol på allmän plats i centrum.

– För att förebygga vålds- och skadegörelsebrott kommer vi att arbeta offensivt genom att till exempel förverka alkohol och tidigt ingripa mot alltför berusade personer. Detta gör vi eftersom vi vet att de är överrepresenterade som brottsoffer och gärningsmän, säger Christer Bartholdsson som är lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Begränsad framkomlighet

Förutom flyg- och motorfesten på Falkenbergs motorbana arrangeras en cruising i Falkenbergs centrum både fredag och lördag kväll mellan kl. 18 och 24. Cruisingen innebär att framkomligheten begränsas för övrig trafik i centrala Falkenberg.

– Ett bra tips för den som ska ut och titta på cruisingen är att om möjligt lämna bilen hemma, säger Christer Bartholdsson.

Nära samverkan med arrangörer

Polisen samarbetar med kommunen och arrangörerna under planeringen och genomförandet för att det ska bli tryggt och säkert både för dem som deltar och för dem som besöker evenemangen.

– Vi arbetar tillsammans med arrangörerna för att skapa så stor trygghet och säkerhet som möjligt under helgens evenemang. Vår förhoppning är att det ska bli bra väder och trevliga arrangemang för alla inblandade, säger Christer Bartholdsson.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.