Hoppa till innehåll
Hem » Polisen är förberedd på intensiv helg

Polisen är förberedd på intensiv helg

Polis tittar på bilar i en cruising

Fredag och lördag kväll arrangeras cruising i centrala Falkenberg mellan klockan 18.00 och 24.00. Dessa kvällar blir framkomligheten begränsad för övrig trafik i centrala Falkenberg. Bilden är från Power Big Meet i Lidköping.

Polisen i Halland förbereder sig för en av sommarens mest intensiva helger. Motorfesten Wheels and Wings väntas locka tusentals besökare till Falkenberg. Polisens arbete inriktas på trygga arrangemang, att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

Det är mycket som händer i Halland i juli månad. Ett av de större arrangemangen för polisen att bevaka är Wheels and Wings den 15 och 16 juli. Båda kvällarna mellan kl. 18.00 och 24.00 ordnas även en cruising som kommer att locka mängder av bilar och besökare till stadskärnan.

– Vår förhoppning är att det ska bli bra väder och trevliga arrangemang för alla inblandade, säger Krister Adolfsson, som är lokalpolisområdeschef i Kungsbacka och strategisk chef för polisområde Halland under helgen.

Samverkan med arrangörerna

Polisens planering inför kommande helg startade redan tidigt i våras med samtal och samverkan med kommuner och arrangörer. Fokus för insatserna under helgen är att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

– Vi har seriösa arrangörer som tar ett stort ansvar i arbetet. Tillsammans med dem är vår förhoppning är att det ska bli säkra, trygga och trevliga arrangemang för både deltagare och besökare, säger Krister Adolfsson.

Förväntade trafikstörningar

Polisens kommer att arbeta med fokus på förbyggande och synlig polisnärvaro för att minska risken för brott eller allvarliga ordningsstörningar, bland annat genom nykterhets- och fordonskontroller och patruller till fots.

Fredag och lördag kväll arrangeras cruising i centrala Falkenberg mellan klockan 18.00 och 24.00. Dessa kvällar blir framkomligheten begränsad för övrig trafik i centrala Falkenberg.

– Besökarna får räkna med en del trafikstörningar dessa kvällar men för att cruisingen ska flyta så smidigt som möjligt kommer arrangören att placera ut särskilda cruisingvärdar utmed slingan, säger Krister Adolfsson.

– Ett bra tips för dig som bor i Falkenberg och ska ut och titta på cruisingen är att om möjligt lämna bilen hemma, säger Krister Adolfsson.

Tidiga ingripanden

I de centrala delarna av Falkenberg är det enligt lokal ordningsföreskrift förbjudet att dricka alkohol på vissa platser. Poliserna har möjlighet att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker alkohol på allmän plats i centrum.

– Främst vill vi förebygga vålds- och skadegörelsebrott. Vi kommer att arbeta offensivt och kommunikativt för att skapa så stor trygghet som möjligt. Det gör vi till exempel genom att förverka alkohol och ingripa mot alltför berusade personer tidigt eftersom vi vet att de är överrepresenterade som brottsoffer och gärningsmän, säger Krister Adolfsson.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.