Hoppa till innehåll
Hem » Försiktigt positiv utveckling i region Syds utsatta områden

Försiktigt positiv utveckling i region Syds utsatta områden

Under måndagen presenterades polismyndighetens lägesbild över utsatta områden. För region Syds del är den övergripande bilden försiktigt positiv.

– Vi ser en generellt uppåtgående trend i region Syd, om än inte så tydlig som vi skulle vilja se. Det betyder att vi är på rätt väg, och att det vi gör ger resultat, men att vi fortfarande har ett arbete att göra, tillsammans med våra kommuner, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i Syd.

– Ett område som sticker ut och där vi ännu inte sett en positiv trend är Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal, det så kallade DDF-området i Helsingborg.

Arbetet med utsatta områden kräver engagemang, långsiktighet och resurser. Det är ett mycket viktigt arbete som region Syd kommer att fortsätta satsa på, inte minst när regionen nu är i ett läge där tillkommande resurser väntas.

Det är dock viktigt att poängtera att arbetet med utsatta områden är ett arbete som måste göras tillsammans med de aktuella kommunerna.

– Att arbeta strukturerat med samverkan utifrån en gemensam lägesbild mot problemen och orsakerna till dessa är en framgångsfaktor som vi vet ger resultat. Tillsammans gör vi varandra bättre, säger Jarl Holmström.

Han fortsätter: 

– Vi kommer att fortsätta vårt arbete på inslagen väg – utifrån våra trygghetsmätningar och aktuella lokala lägesbilder. Våra medarbetare visar ett fantastiskt engagemang och vi vet att det på sikt kommer att ge goda resultat.

Positiva trender i många utsatta områden

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.