Hoppa till innehåll
Hem » Ett 25-tal intresserade kom till informationsmöte i Visby om polisutbildningen

Ett 25-tal intresserade kom till informationsmöte i Visby om polisutbildningen

Fram till den 31 maj är det möjligt att söka till polisutbildningen med start våren 2020. Förra omgången ville rekordmånga gotlänningar bli poliser och nu hoppas Gotlandspolisen på ett fortsatt stort intresse.

– Den som vill jobba som polis på Gotland har bra förutsättningar att kunna göra skillnad, säger Torbjörn Nilsson, polischef på Gotland.

Den 20 maj bjöds det in till ett informationsmöte i polishuset i Visby och ett 25-tal personer kom. Flera av frågorna som ställdes på mötet gällde möjligheten att läsa polisutbildningen på distans vilket är möjligt sedan 2016.

Med på informationsträffen fanns flera medarbetare som kunde berätta mer om utbildningen, yrket och hur en dag på jobbet kan se ut.

– Polis är ett yrke där man aldrig vet vad som ska hända och där man står först i kön för att göra skillnad vilket jag gillar, berättade Daniel Almkvist, som var en av de lokala poliser som arrangerade dagens informationsmöte.

Polisen ska bli 40 000 anställda
Behovet av att bli fler är stort och målet är att Polismyndigheten ska ha 40 000 anställda år 2024. Det är 10 000 fler än i dag.

Daniel Almkvist tryckte bland annat på betydelsen av att den som söker ska gilla att jobba med människor och att det inte handlar om att vara någon fysisk supermänniska för att söka.

– Vi behöver alla människotyper i yrket och jag tycker att det var oerhört positivt att det kom många tjejer till mötet och att yrket lockar både tjejer och killar. Nu hoppas jag att många också söker, säger Robin Sjödahl som också han var en av arrangörerna till mötet.

Läs mer om hur du ansöker

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gotland.