Hoppa till innehåll
Hem » Rekrytering pågår av poliser till Sälenfjällen

Rekrytering pågår av poliser till Sälenfjällen

Fotografi från Sälen by.

Just nu pågår en intern rekryteringskampanj inom Polisen för att locka poliser till Sälenfjällen. Syftet är att få en förstärkt permanent bemanning i ett område som under vissa delar av året huserar cirka 100 000 personer.

Sälen har under lång tid varit ett populärt turistområde under främst vintertid med sina skidbackar och skidspår. Under senare år har aktiviteterna ökat även under andra delar av året. Den nya flygplatsen som ska vara igång i slutet av 2019 kommer att öka på tillströmningen av turister ytterligare.

Polismyndigheten har under vintertid haft en tillfällig förstärkning av polispersonal som arbetat i Sälenfjällen. Men med tanke på de ökade aktiviteterna samt den kommande flygplatsen, har polisregion Bergslagen beslutat om att permanent utöka antalet poliser i Sälenfjällen.

– Tanken är att dessa poliser ska jobba med ingripandeverksamhet i Sälenfjällen under högsäsong och med brottsförebyggande och utredande verksamhet under lågsäsong, säger Rune Lindbom, chef för lokalpolisområde Mora.

Till följd av utökningen av polisverksamheten i Sälen har man även påbörjat projekteringen av ett nytt polishus i Sälen.

Kontaktinformation för media:

Rune Lindbom, 010- 567 2510

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.