Hoppa till innehåll
Hem » Säkerhet och trygghet i fokus vid allmän sammankomst på Fridstadstorget

Säkerhet och trygghet i fokus vid allmän sammankomst på Fridstadstorget

Polismyndigheten har beslutat att kamerorna på Fristadstorget i Eskilstuna tillfälligt ska aktiveras mellan klockan 09.00-16.00, onsdagen den 17 april med anledning av en allmän sammankomst på platsen.

Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra allvarlig brottslighet. Det ska även öka tryggheten för medborgarna som vistas på Fristadstorget.

Runt Fristadstorget finns det skyltar uppsatta att Polisen bedriver kamerabevakning.

Fakta om beslutet

Skäl för beslut

Enligt 10 § 1 kamerabevakningslagen får kamerabevakning ske utan att en ansökan om tillstånd har gjorts under högst tre månader, vid bevakning som bedrivs av Polismyndigheten om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.

Bildmaterialets hantering

Vad gäller det inspelade materialet behandlar Polismyndigheten inte bildmaterial från kamerabevakningen för något ändamål som är oförenligt med det som materialet samlades in för.

Kontaktpersoner
Rikard Ljungkvist telefon 114 14
Christer Sjöqvist LPO chef Eskilstuna telefon 114 14

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland