Hoppa till innehåll
Hem » Summering av polisens kommendering under Skidskytte VM i Östersund

Summering av polisens kommendering under Skidskytte VM i Östersund

Mellan den 7-17 mars genomfördes Skidskytte VM 2019 i Östersund. Polisen har funnits på plats på vägarna, vid VM-tävlingarna, på medaljceremonierna och på stadsfesten och summerar dagarna som lugna och trevliga.

– Det har varit fantastiska tävlingsdagar här i Östersund, en riktig folkfest som har präglats av en härlig stämning på tävlingsarenan samt i stadskärnan, säger kommenderingscheferna Mats-Ove Edvinsson och Eva Helin. Östersundarna har verkligen visat god gästfrihet mot alla besökare, de har också varit förstående och tålmodiga och accepterat de begränsningar och avspärrningar som varit nödvändiga för att skapa trygga, säkra arrangemang.

– Framgångsfaktorn har varit den ständigt närvarande dialogen med framförallt arrangörerna av Skidskytte-VM och Stadsfesten, region Jämtland/Härjedalen samt Östersunds kommun, både under planeringskedet och under genomförandet. Polisen passar därför på att rikta ett stort tack till våra samarbetspartners.

– Inom ramen för det europeiska polissamarbetet har även fem tyska poliser ingått i polisens kommendering och de har framförallt fotpatrullerat på tävlingsområdet och vid medaljutdelningarna. Deras närvaro har inneburit en hel del höjda ögonbryn, men också bidragit till en fin dialog med de tyskspråkiga supportrarna. Att arbeta tillsammans med tysk polis har varit en bra erfarenhet, säger Mats-Ove.

– Vi kan inte annat än att vara mycket nöjda med kommenderingen, den har helt enkelt varit gemütlich!, avslutar Mats-Ove Edvinsson och Eva Helin.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.