Hoppa till innehåll
Hem » Polisens arbete under Skidskytte VM – fokus på trafiksäkerhet

Polisens arbete under Skidskytte VM – fokus på trafiksäkerhet

Torsdag den 7 mars startar Skidskytte VM i Östersund, ett arrangemang som kommer att locka en stor publik. Polisen kommer att finnas på plats både i anslutning till arrangemangen och ute på vägarna, för att bidra till en trygg och säker vistelse i länet.

Under Skidskytte VM kommer polisen att finnas på plats i Östersund, dels i anslutning till arrangemanget och dels i anslutning till medaljceremonierna och övriga kringevenemang i stadskärnan. 

Vi förväntar oss ett ökat trafikflöde i och omkring Östersund och ett löpande trafiksäkerhetsarbete kommer att bedrivas för att bidra till en god trafikmiljö. Vi samarbetar också med norsk polis på deras sida gränsen och även med polisen i angränsande län. 

Vi har även förstärkt den ordinarie verksamheten och under kommenderingen kommer bland annat tyska kollegor finnas på plats i Östersund, poliser som främst ska jobba gentemot de tyskspråkiga supportrarna. Detta görs inom ramen för Prümrådsbeslutet om gemensamma insatser i syfte att upprätthålla allmän ordning och säkerhet och förebygga brott samt för att fördjupa polissamarbetet. 

– Det är första gången i Sverige som tysk polis kommer att arbeta med samma befogenheter som svensk polis. Vi är glada för den förstärkningen och tror att de kan hjälpa till att bidra till en god stämning både på och utanför arenan, säger
Mats-Ove Edvinsson, kommenderingschef.

Polisen samverkar med flera aktörer där bland annat arrangören är en stor samverkanspartner.

– Med en ökad polisiär synlighet framförallt på vägarna samt att vi kommer vara tillgängliga på platser och tider då risk för ordningsstörningar kan finnas, är vår förhoppning att vi, genom vårt arbete, kan bidra till att skapa de allra bästa förutsättningarna för en riktig folkfest, säger kommenderingscheferna
Mats-Ove Edvinsson och Eva Helin.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.