Hoppa till innehåll
Hem » Lugnt och trevligt – summering av polisens kommendering under Alpina VM 2019 i Åre

Lugnt och trevligt – summering av polisens kommendering under Alpina VM 2019 i Åre

Bild från polisens kommendering under Alpina VM 2019 i Åre

Bild: Polisen

Mellan den 4-17 februari genomfördes Alpina VM 2019 i Åre. Polisen har funnits på plats både i anslutning till VM-tävlingarna och ute på vägarna och summerar hela arrangemanget som lugnt och trevligt.

– Vi kan inte annat än att vara mycket nöjda, säger Polisens kommenderingschef Mats-Ove Edvinsson. Vi har framförallt fokuserat på trafiksäkerhetsarbetet och att kunna summera ett arrangemang med över 100 000 besökare med att vi varit nästan helt förskonade från större trafikolyckor känns riktigt skönt.

Ett gott samarbete mellan polis, huvudarrangör samt ett flertal andra aktörer i planeringsskedet och dagliga säkerhetsmöten under genomförandet har borgat för ett evenemang utan några större incidenter eller nämnvärda störningar.

– Just samverkansdelen har varit en framgångsfaktor, säger Mats-Ove Edvinsson. Polisen passar därför på att rikta ett stort tack till våra samverkanspartners.

Den höga synligheten och närvaron av polis, ordningsvakter samt frivilligarbetare/organisationer, har också bidragit till att väldigt få brott har rapporterats under Alpina VM.

– Det har varit två härliga veckor Åre, en riktig folkfest som har präglats av en lugn och trevlig stämning i byn, säger Eva Helin, biträdande kommenderingschef.

– Nu laddar vi om till Skidskytte-VM som går av stapeln i Östersund om ett par veckor, säger kommenderingscheferna Mats-Ove Edvinsson och Eva Helin.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.