Hoppa till innehåll
Hem » Klart med ny arrest i Umeå

Klart med ny arrest i Umeå

Polisen i Umeå ska bygga en ny arrest. Den nya arresten beräknas stå klar i slutet av nästa sommar.

Umeå är en växande stad, det innebär att polisens arrest också behöver bli större. Nuvarande polishus och arrest byggdes under åren 1995-1996. Sedan dess har kraven på säkerhet och arbetsmiljö förändrats och skärpts. Den nya arresten ska anpassas till dagens och morgondagens krav på säkerhet, tekniklösningar arbetsmiljö. Arresten kommer bland annat att få fler celler och en ny rastgård.

– Vi behöver öka vår kapacitet och ta höjd för en framtida utveckling, säger Carl-Johan Ekelund gruppchef på polisen. Vi ser fram emot nya, funktionella lokaler som är anpassade för verksamhetens behov. Det kommer att göra vårt arbete effektivare, mer rättsäkert och ge en förbättrad miljö, både för våra medarbetare och för de som är frihetsberövade.

Verksamheten fortsätter som vanligt

Det kommer att bli vissa störningar för polisens medarbetare och andra hyresgäster i fastigheten under byggtiden, men besökare till polisstationen kommer inte att påverkas. All verksamhet, som besök i receptionen, utfärdande av pass och liknande kommer att fungera precis som vanligt.

Upphandling av entreprenör klar

Upphandlingen av entreprenör avslutades 15 mars och Rekab Entreprenad AB fick uppdraget. Budgeten för projektet är cirka 65 miljoner kronor, varav ca 48 miljoner avser kontraktssumman för byggentreprenaden. Byggstart är planerad till april 2019 och den nya arresten beräknas vara klar i slutet av sommaren 2020.

Presskontakt

Carl-Johan Ekelund, gruppchef för stationsbefälen, Umeå, polisregion Nord, tel: 010-56 825 70.

Arresten i Umeå

I Västerbottens län finns det totalt sex arrester. Arresten i Umeå är störst, cirka 60 procent av alla som tas i förvar i länet sätts i arresten i Umeå.

I en polisarrest förvaras och hanteras personer som är frihetsberövade av polis så som gripna, anhållna eller på andra grunder är frihetsberövade. Även personer som omhändertagits på grund av sin berusning kan tillnyktra i en polisarrest. I polisarresten sker även förhör, provtagning och andra utredningsåtgärder.

Kriminalvården ansvarar för häktet. Där förvaras och hanteras till största del häktade personer.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.