Hoppa till innehåll
Hem » Sök pass i god tid

Sök pass i god tid

Ska du ut och resa? Kontrollera i god tid om dina resehandlingar är giltiga. Men det är bara du som ska resa i vår och sommar som behöver söka pass nu.

Snart startar högsäsongen i våra receptioner. Därför är det bra att vara ute i god tid om du behöver ett nytt pass.

Det som är viktigt att komma ihåg är att det normalt bara tar fem arbetsdagar att få sitt pass. Är du inte i akut behov så räcker med att du söker efter sommaren. Då kan det vara lättare att få en tid.

Redan idag gäller tidsbokning för pass och nationellt id-kort i Östersund, Luleå, Skellefteå, Umeå, Härnösand och Sundsvall.

Innan sommaren ska också tidsbokning införas på nästan samtliga andra polisstationer som utfärdar pass i polisregion Nord.

– Vi har fått mycket positiv respons där tidsbokning har införts. Medborgarna tycker att det är skönt att slippa sitta och vänta. Besöket går snabbare, säger Christina Normark, processledare för passverksamheten vid region Nord.

Fyra orter får vänta med införandet av tidsbokning till hösten eftersom receptionerna byggs om. Det gäller Boden, Lycksele, Vilhelmina och Storuman. Möjligheten att söka pass på dessa platser kommer att vara begränsad fram till dess. 

Polisstationernas öppettider i sommar kommer att variera. Huvudorterna Östersund, Sundsvall, Umeå och Luleå har öppet 9.00-16.00 måndag till torsdag och 9.00-15.00 på fredagar.

Tänk på det här:

Du måste ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.

Tänk på att ha med medgivande från vårdnadshavare för barn under 18 år om båda föräldrarna inte är med vid ansökningstillfället. Du hittar blanketten här:

Begränsad service

Onsdag och torsdag 27-28 februari är det begränsad service i våra receptioner i polisregion Nord

För aktuella öppettider, se respektive polisstation.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.