Hoppa till innehåll
Hem » Fler volontärer till Lokalpolisområde Örebro

Fler volontärer till Lokalpolisområde Örebro

Målet med volontärverksamheten är att polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas. Närmare kontakt mellan polis och medborgare i närområdet kan bidra till ett tryggare samhälle med minskad brottslighet.

Lokalpolisområde Örebro har fått tolv nya polisvolontärer. Utbildningen skedde i slutet av februari och innehöll polisens organisation, juridik, kommunikation, vittnesteknik samt HLR och information om radiosystemet RAKEL.

Uppdragen handlar oftast om att volontärerna ska vara synliga och skapa trygghet i olika sammanhang.

”Jag är väldigt glad att lokalpolisområde Örebro nu har fått ytterligare volontärer! Vi har stor nytta av volontärerna bl.a. som en del av det brottsförebyggande arbetet. Vi kommer att arbeta vidare i polisområde Örebro för att engagera volontärer även i de övriga lokalpolisområdena Lindesberg, Hallsberg och Karlskoga. Att arbeta som volontär är ett uppdrag där man får insyn i och kunskap om polisarbetet, så det kan dessutom leda till att vi kan attrahera fler medarbetare till vår verksamhet!” säger polisområdeschef Elisabeth Anestad.

Är du intresserad av att engagera dig som volontär hos polisen i Örebro? Kontakta registrator.bergslagen@polisen.se eller läs mer på polisens hemsida: https://polisen.se/om-polisen/bli-volontar/

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.