Hoppa till innehåll
Hem » Medborgarlöfte med satsning på ungdomar i Färila och Järvsö

Medborgarlöfte med satsning på ungdomar i Färila och Järvsö

Polisen och Ljusdals kommun fortsätter att samverka kring det brottsförebyggande arbetet. Årets medborgarlöfte är en satsning på ungdomarna i Färila och Järvsö.

Som ett led i det brottsförebyggande arbetet vill polisen skapa en bättre kontakt och relation med ungdomarna i Färila och Järvsö.

Just satsningen på ungdomarna i årets medborgarlöfte är något som har kommit fram i de medborgardialoger som har genomförts bland boende i Färila och Järvsö. De önskar att polisens kontakt med ungdomarna ska förbättras. Polisen och kommunen har därför tagit fasta på det som medborgarna upplever är viktigt för att skapa en ännu tryggare kommun. I förra veckan undertecknade därför Karl von Krusenstjerna, tf lokalpolisområdeschefen för Hälsingland, och Sören Görgård, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande 2019 års medborgarlöfte för Ljusdals kommun.

– Ungdomarna har många frågor om vad som händer om man själv behöver hjälp, eller blir tagen av polisen misstänkt för något brott. Ingen ska vara rädd att kontakta polisen med frågor eller hjälp, säger Rolf Ångström, kommunpolis i Ljusdal.

Årets medborgarlöfte genomförs med ett jämställdhetsperspektiv.

– Vi har säkerställt att medborgardialogerna har tilltalat flickor och pojkar samt kvinnor och män. Båda könen har då samma möjlighet till makt och inflytande i det medborgarlöftet som formulerats, säger Malin Fundin, jämställdhetsstrateg i Ljusdals kommun.

Flera aktiviteter kopplat till medborgarlöftet kommer att genomföras under året. Polisen kommer som vanligt att göra besök på alla fritidsgårdar i kommunen. Men medborgarlöftet 2019 innebär mer fokus på Färila och Järvsö. Fritidsgårdarna Kåken i Färila och Metro i Järvsö ska få flera besök av både Polisen och Ljusdals kommun under 2019. Temakvällar och samtal ska göras i dialog med respektive gårdsråd, fritidsgårdarnas besökare och personal.

Kommunpolisen Rolf Ångström har redan besökt Metro och Kåken.

– Vi pratade mycket om A-traktorer och tjejerna och killarna fick chans att ställa frågor om hur det är att vara polis, säger Rolf Ångström

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.