Hoppa till innehåll
Hem » Mycket trafik väntas under rallyhelgen

Mycket trafik väntas under rallyhelgen

Svenskarallyt2

Polisen har en särskild insats under Swedish Rally med fokus på trafik och ordningshållning.

Kommande veckoslut äger VM-deltävlingen Swedish Rally rum i Värmland och i Norge. Det väntas mycket trafik och polisen uppmanar alla besökare att köra säkert, ta det lugnt och följa arrangörens direktiv.

Polisen har, liksom tidigare år, hanterat Swedish Rally som en s k särskild händelse. Detta för att kunna ha rätt bemanning och göra rätt insatser. Arrangemanget sammanfaller också med högsäsongen för skidturismen.

Vi uppmanar besökarna till rallyt och de som ska besöka skidanläggningarna att planera sin resa väl, ta god tid på sig, hålla både hastighet och avstånd och naturligtvis vara nykter bakom ratten, säger Tomas Sahlström, som är kommenderingschef för den särskilda händelsen.

Det är framförallt trafikövervakning och ordningshållning som är polisens stora uppgifter under veckoslutet.

Erfarenhetsmässigt vet vi att det är stugbytardagar under helgen i både Branäs och Sälen samtidigt som det körs sträckor i Likenäs. Detta gör att det blir hård belastning på vägnätet i norra Värmland, menar Tomas Sahlström.

Kända publikplatser

När det gäller ordningshållningen, så fokuserar polisen på de kända publikplatserna.

För den egna och andras säkerhet vill jag uppmana till måttfullhet med alkohol under tävlingarna med tanke på faran att gå vilse i terrängen och för att undvika stök och bråk.

Tomas Sahlström ser fram emot helgen med tillförsikt.

Det är ett trevligt evenemang, som lockar många besökare till norra Värmland. Vi inom polisen har som mål att bidra till ett säkert och bra arrangemang för förare, besökare och arrangörer.

Löpande information från polisen under arrangemanget kommer framförallt att ges via värmlandspolisens facebooksida.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.