Hoppa till innehåll
Hem » Tidsbokning för pass

Tidsbokning för pass

Från och med 3 juni behöver du som bor i Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland boka tid för att ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort.

Tidsbokning i hela regionen

Idag är det tidsbokning för pass och nationellt id-kort i Umeå, Skellefteå, Luleå, Sundsvall, Härnösand och Östersund. Nu fortsätter införandet med övriga passexpeditioner i regionen.

Just nu installeras tekniken och tider släpps löpande under maj månad parallellt med att orterna börjar införandet. Nya tider och återbud släpps löpande, så besök sidan igen om du inte hittar någon tid som passar dig.

Det här innebär att polisregion Nord går över helt till tidsbokning den 3 juni med undantag för Vilhelmina som på grund av ombyggnationer driftsätter till hösten.

– Det kommer att bli en bättre service eftersom besöket kommer att gå snabbare framöver då kunden har sin bokade tid och inte behöver vänta vid passexpeditionen. Med tidsbokning kan vi dessutom planera våra resurser efter behovet, berättar Ulf Viklund, som ansvarar för införandet av tidsbokning i regionen.

Så fungerar det

Du bokar tid i första hand via polisen.se och det går också bra att ändra eller avboka tid på polisen.se. Om du inte har tillgång till internet eller av andra skäl har svårt att boka via polisen.se, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

När du kommer till passexpeditionen anmäler du din ankomst vid ankomstterminalen i entrén. Du måste vara i tid för att behålla din bokning.

Drop-in för att hämta pass, polisanmälan och hittegods

Besöker du polisstationen i andra ärenden, t ex anmälan och hittegods, behöver du inte boka tid.

Vanligtvis tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya pass eller nationella id-kort. Du får ett meddelande när det är dags och behöver inte boka tid för att hämta passet.

Fem arbetsdagar

Går ditt pass ut redan nu, men du har ingen resa inplanerad?
Om möjligt är det bra att vänta med att ansöka om ett nytt då det normalt tar fem arbetsdagar att få ett nytt pass eller nationellt id-kort.

Boka tid för pass och nationellt id-kort här:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/boka-tid-hitta-passexpedition/

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.