Hoppa till innehåll
Hem » Välkomna till Sjöpolisen och Båtsamverkan Västs monter på Båtmässan i Göteborg

Välkomna till Sjöpolisen och Båtsamverkan Västs monter på Båtmässan i Göteborg

Bild1

Sjöpolisen och båtsamverkan Väst finns som vanligt med på årets Båtmässa. Den intresserade kan få veta mer om bland annat sjösäkerhet och polisiär verksamhet till sjöss.

Sjöpolisen och båtsamverkan Väst finns som vanligt med på årets Båtmässa. Den intresserade kan få veta mer om bland annat sjösäkerhet och polisiär verksamhet till sjöss.

­Vi är i praktiken en flytande radiobil, förklarar Frans Dahlén, gruppchef för sjöpolisen. En stor del av vår verksamhet handlar om patrullering och ingripandeverksamhet – men till sjöss.

Stulna båtmotorer är en företeelse som sjöpolisen arbetar för att motverka. Under 2018 enbart har 618 båtmotorer anmälts stulna i Västra Götalandsregionen och Halland – även under vintern stjäls motorer. Ett sätt att förebygga stölderna är båtsamverkan.  

Båtsamverkan är ett sätt för båtägare att bilda nätverk för att hålla koll på sina båtar och hamnar. Genom båtsamverkan kan polisen få fler tips som leder till att gärningsmän grips och stulna båtmotorer tas i beslag, säger Thomas Andersson, tf regional samordnare för båtsamverkan i Västra Götaland och Halland.

I sjöpolisen och båtsamverkans monter på andra våningen kan man få information om hur båtägare kan starta båtsamverkan samt tips om hur stölder och inbrott kan förebyggas – till exempel genom att använda godkänt lås, montera spårsändare, fotografera och märka såväl båt som båtmotor.   

Och den som är intresserad av att få Polismyndigheten som arbetsgivare får även möjlighet att veta mer om vilka steg man kan ta för att nå dit.

I år kommer vi att ha fokus på rekrytering till polishögskolan, vi har material att dela ut och finns tillgängliga för frågor, säger Frans Dahlén.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.