Hoppa till innehåll
Hem » 14 oktober 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

14 oktober 07.02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

20:03 Göteborg, lagen om psykiatrisk tvångsvård
Polisen larmas om en hotfull man i Hammarkullen. Mannen uppges bland annat ha jagat personer med ett tillhygge. Uppgifterna om vilket slags tillhygge det rör sig om går isär. Allmänhet håller uppsikt över mannen i väntan på polis. Flera patruller rycker ut till platsen och mannen kan snabbt säkras. Det beslutas att mannen ska omhändertas i enlighet med LPT, lagen om psykiatrisk tvångsvård. Detta då det finns skäl att anta att han, på grund av en allvarlig psykisk störning, kan vara farlig för andra eller sig själv. Något tillhygge har inte påträffats.

23:58 Uddevalla, skadegörelse genom brand
En bil börjar av okänd anledning att brinna på Järvstigen. Elden sprider sig sedan till ytterligare två bilar. Polis har varit på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt i nuläget. Ingen person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

00:37 Göteborg, stöld
En person larmar polisen om en misstänkt stöld. Personen har tidigare under kvällen blivit bestulen på sin väska på en restaurang vid Avenyn. Målsägande har dock kunnat spåra sina hörlurar till Andra Långgatan och då påträffat en kvinna som bär på flera väskor. Kvinnan flyr till fots. Polisen söker med hund i närområdet och hittar en kvinna i 30-årsåldern som gömmer sig i en park. Hon omhändertas enlig LOB. En anmälan gällande stöld samt försök till bedrägeri upprättas.

03:00 Borås, mordbrand
SOS larmas om en rökutveckling i ett flerfamiljshus i Sjöbo. Polis, ambulans och räddningstjänst till platsen. Polisen spärrar av gatan för att underlätta räddningsinsatsen. Räddningstjänsten lokaliserar den lägenhet som röken kommer från och bryter upp dörren. En person tas ut och förs med ambulans till sjukhus. Frågor om skadeläge hänvisas i nuläget till sjukvården.
Det finns anledning att misstänkta att branden kan vara anlagd, och polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning. Förhör hålls med boende i huset, som sedan kan återvända till sina lägenheter.

04:06 Vänersborg, olaga intrång
Ett väktarbolag kontaktar polisen och uppger att fyra maskerade personer tagit sin på en återvinningscentral på Tegelbruksvägen. Väktare lyckas säkra samtliga fyra – tre män i 35-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. Efter förhör avvisas de från platsen. En anmälan gällande olaga intrång upprättas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.