Hem » 01 februari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

01 februari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

21.58 Partille, grovt rån.
Några okända personer tar sig in i en bostad på Carlsteins väg genom att krossa ett fönster och sedan kunnat ta sig in. Bostadsinnehavaren är hemma och när inbrottstjuvarna upptäcker detta så slår de honom med ett tillhygge som en av dem hade med sig. Målsägande blir av med en halskedja som en av inbrottstjuvarna lyckas få med sig. Finns uppgifter om att det är flera personer som tillsammans har tagit sig in i bostaden. Flera patruller larmas till platsen och bland annat börjar en hundpatrull att spåra i den riktning som tjuvarna lämnade adressen. Helikoptern lyfter och deltar i sökandet efter inbrottstjuvarna. Efter ett långt sökande kan man konstatera att tjuvarna har lyckats komma undan. Målsägande behövde ej uppsöka sjukhus. Man tar några saker i beslag som tjuvarna har använt sig av vid tillfället. Tekniker kommer genomföra en teknisk undersökning under måndagen, en anmälan skrivs.

00.27 Göteborg, mordbrand.
Brinner i en restaurang på Färgfabriksgatan varför räddningstjänst samt polis kallas till platsen. I skrivande stund oklart hur branden startat men man kan konstatera att flera fönster var krossade till fastigheten. Finns bra vittnes uppgifter som kommer kontrolleras senare. Branden släcks och patrullen skriver en anmälan efter att man spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

02.16 Göteborg, inbrottsstöld.
Ett kameralarm går till en fastighet på Järnmyntsgatan där man ser två okända personer röra sig inne på en byggarbetsplats. Väktare samt polis till platsen som genast börjar söka av området. Man träffar på en el-cykel som troligen någon har använt sig av för att ta sig till området. Man träffar sedan på en man som stämmer väl överens med de kamerabilder som polisen har fått av väktarbolaget. Visar sig även att mannen har en nyckel till cykeln som påträffades strax innan. Cykeln samt mannen får följa med till stationen för vidare utredning. Mannen grips och cykeln kommer att kontrolleras mot våra register då den kan misstänkas vara stulen. Någon mer person påträffas inte i samband med polisinsatsen.

02.24 Mark, allmänfarlig vårdslöshet.
Brinner i taket till en bostad i Sätila varför räddningstjänst, ambulans samt polis beger sig till platsen. Inga personer kvar i bostaden då de tagit sig ut utan några fysiska skador. Trolig brandorsak är att det börjat brinna från en kamin inne i huset. Platsen avspärrad för en teknisk undersökning.

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *