Hoppa till innehåll
Hem » 13 oktober 07.56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

13 oktober 07.56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Hotfull och våldsam man gripen
Efter 23:00 larmas polis om en aggressiv man som befinner sig på en adress i centrala Norrköping. Enligt tidiga uppgifter ska mannen knuffat en person och slagit en annan. Han ska även ha uttryckt hot mot andra personer i bostaden och haft ett tillhygge på sig. Patrull kommer dit och kan lugna situationen. Mannen, som är i 65-årsåldern, kan sedan gripas misstänkt för misshandel, försök till grov misshandel samt olaga hot. Ärendet leds nu av åklagare.

Flertalet bilar i brand i Linköping
Strax före klockan 01:00 larmas polis om brand med öppna lågor i en personbil i Ryd. Enligt larmet föreligger även risk för spridning till andra fordon. När polis kommit till platsen kan man konstatera att ytterligare fem bilar tagit skada av branden. Patrull upprättar en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Larm om man med vapen
Runt klockan 06:30 inkommer ett larm från en bensinmack vid Gamla Övägen i centrala Norrköping. Enligt larmet ska en man på plats visat upp ett vapenliknande föremål. Polis rycker ut med flera enheter och har snart kontroll på den misstänkte mannen. Efter vidare undersökning visar det sig att föremålet inte ska ha varit ett skarpt vapen. Ingen ska heller ha kommit till fysisk skada. Rättsläget är för närvarande försök till rån. Mannen, som är i 25-årsåldern har gripits.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.