Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2024-09-26 07:02:43 25 september 15.12, Brand, Göteborg

Uppdaterad 2024-09-26 07:02:43 25 september 15.12, Brand, Göteborg

Polis och Räddningstjänst har larmats till Gåsagången i Hisingsbacka med anledning av en brand i en lägenhet. Polis på plats har spärrat av ett område runt fastigheten så att Räddningstjänst kan utföra släckningsarbete. 

I nuläget finns inga uppgifter om personskador. 

Uppdatering 16:44 
Enligt uppgifter från platsen har branden spridit sig till vindsvåningen och taket har fattat eld. Räddningstjänsten arbetar för fullt med att begränsa branden, polis har utvidgat avspärrningarna runt fastigheten, det är kraftig rökutveckling från platsen.  

Uppdatering 17:05 
Räddningstjänsten har gått ut med ett VMA (viktig Meddelande till allmänheten) via radio och TV ”Personer eller boende i området uppmanas att ta sig inomhus och stänga dörrar och ventilation”.

Det är viktigt att undvika att andas in brandrök, som kan vara giftig.

Polis har inlett en förundersökning om mordbrand. 

Uppdatering 17:36
Polis och Räddningstjänst, har påbörjat evakuering av bostäder i anslutning till branden, i nuläget gäller det två trapphus. 

Uppdatering 240926, klockan 06:55
Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med branden. De materiella skadorna uppges dock vara omfattande. Under gårdagskvällen öppnade hyresvärden en närbelägen samlingslokal, dit evakuerade fördes. Polisen har genomfört inledande vittnesförhör med dessa. Räddningstjänsten har arbetat med eftersläckning och brandbevakning under natten. Polis är fortsatt på plats med en mindre resurs. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras så snart det är möjligt. Händelsen utreds initialt som mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.