Hoppa till innehåll
Hem » 27 oktober 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

27 oktober 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Det har varit en kväll och natt med ett stort antal händelser som polisen har hanterat. Många av händelserna har varit fylle- eller krogrelaterade. Sammanlagt har 19 anmälningar upprättats om misshandel i Västra Götalands län där polis varit på plats, varav 15 av dessa ägt rum i Storgöteborg.

23:15, Göteborg, skadegörelse m.m.
En flicka i 15-årsåldern framförde en moped i Påvelund. I höjd med skolan var det ett tiotal personer som försökte stanna henne, men hon lyckades undkomma och ta sig hem. Polis larmades till platsen, då var personerna inte kvar på platsen. Glaset till två busskurer var dock krossade, varför en anmälan om skadegörelse upprättades.

23:48, Trollhättan, skadegörelse
Polis beordrades till Storgatan i centrala Trollhättan med anledning av ett bråk. På plats kunde inget våldsbrott styrkas, men tre personer avvisades från platsen. En fjärde person, en man i 25-årsåldern, kom att misstänkas för skadegörelse då han ska ha sparkat på en personbil så att en lykta skadades. Mannen omhändertogs också enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.).

23:56, Borås, våldsamt motstånd
En person gjorde motstånd mot ordningsvakter inne på en bar i centrala Borås. Personen, en man i 55-årsåldern, omhändertogs av polis enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.), och misstänktes för våldsamt motstånd.

00:24, Svenljunga, misshandel m.m.
Bråk uppstod i Överlida, Kullaberg, under natten i samband med en spelning. En entrévärd blev utsatt för en misshandel, där misstänkt är en man i 25-årsåldern. En jämnårig man misstänks även för våldsamt motstånd. En tredje person ska ha blivit avvisad från platsen.

00:43, Lerum, stöld genom inbrott
En servicebutik i Stenkullen blev under natten utsatt för ett inbrott. En eller flera gärningspersoner krossade en ruta och tillgrep varor från butiken. En teknisk undersökning kommer att genomföras. Ingen person har ännu gripits för händelsen som utreds som stöld genom inbrott.

Våld i nära relation
En kvinna misstänks ha utsatts för en våldtäkt och en grov misshandel i Storgöteborg under natten. Mannen, som hon har eller haft en relation till, är anhållen i sin frånvaro. Kvinnan fick vissa skador som krävde vård.

Ytterligare en man greps under natten i Storgöteborg för misshandel och grovt olaga hot gentemot en kvinna som han har eller har haft en relation till. Kvinnan ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.