Hoppa till innehåll
Hem » 01 oktober 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

01 oktober 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

23:04 Göteborg, skadegörelse
Polisen får samtal om en man i 35-årsåldern som står vid Norrleden och sparkar på bilar som passerar. Allmänhet har envarsgripit mannen. En polispatrull åker till platsen. Det beslutas att mannen ska omhändertas enligt LPT, lagen om psykiatrisk tvångsvård, och han överlämnas till sjukvården. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

23:22 Alingsås, grovt brott mot knivlagen m.m.
Polisen larmas med uppgifter om att en man i 30-årsåldern försökt hugga en jämnårig man med ett vasst föremål ombord på en buss, på väg mot Sollebrunn. Målsägande tar sig av på en hållplats. Han uppges vara skadad, dock inte livshotande, och kan ta sig från platsen på egen hand. Gärningsmannen är fortfarande kvar på bussen. Polisen stoppar fordonet, går ombord och kan säkra mannen. Han grips och anhålls senare av åklagare, misstänkt för grov misshandel, grovt brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott samt våldsamt motstånd.

00:22 Borås, rån
Allmänhet som är ute och rastar hunden, påträffar en kvinna i 40-årsåldern liggandes på marken vid Boråsvägen, Dalsjöfors. Kvinnan uppger att hon träffat en man utanför en livsmedelsbutik i Borås, som ska ha erbjudit henne hjälp att bära hem matkassar. De tar bussen till Dalsjöfors. Efter att de klivit av ska han ha misshandlat och rånat henne. Polis åker till platsen och hör målsägande, som inte ska ha några fysiska skador. Gärningsmannen är än så länge okänd.

02:24 Vänersborg, skadegörelse genom brand
SOS larmas om att en parkerad bil på Torpavägen av okänd anledning fattat eld. Polis och räddningstjänst till platsen. Branden släcks och en anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.