Hoppa till innehåll
Hem » 02 juni 05:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

02 juni 05:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

230601

Kl 20.00 Dals-Ed, man anträffad avliden/trafikolycka
En man anträffas intill en sk fyrhjuling som vält vid Fagerhult. Mannen är uppenbart avliden. Polis och ambulans tillkallas. Mannen konstateras avliden men dödsfallet bekräftas senare av läkare. Mannen kan identifieras som en man 45-årsåldern som varit anmäld försvunnen sedan ett par dagar. Den avlidna mannen avförs och fyrhjulingen tas i beslag. Mannens anhöriga underrättas om fyndet. Det finns i nuläget inga brottsmisstankar kring dödsfallet. 

Kl 23.13 Vara, brand i trapphus
Polis och räddningstjänst larmas till Badhusgatan. En barnvagn som stått placerad i trapphuset uppges brinna. Någon har dock lyckat dra ut barnvagnen, ingen har skadats vid tillfället. Räddningstjänsten släcker branden. Polis på plats upprättar anmälan om skadegörelse. Ingen gripen/misstänkt.

Kl 23.31 Göteborg, bilbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Halvsekelsgatan där en bil av okänd anledning börjat brinna. Branden hinner sprida sig till ett träd innan räddningstjänsten kan släcka branden. Inga kända personskador. Bilägaren kontaktad och anmälan om skadegörelse upprättas. 

Kl 23.53 Svenljunga, Olaga frihetsberövande mm
Polisen får larm om att en knivbeväpnad man ska ha tvingat in en kamrat i en bostad vid Syrengatan under knivhot. Anmälaren kan inte se in i lägenheten och väntar kvar på plats. Polis anländer till platsen och man kan ta sig in i lägenheten där det finns två män varav en är den som blivit bortförd. Den andra mannen i lägenheten grips misstänkt för olaga frihetsberövande, olaga hot, narkotikabrott genom eget bruk/innehav. Den man som blev bortförd är oskadd. Anledningen till händelsen är inte känd. Den misstänkte anhölls senare av åklagare. 

230602

Kl 00.01, Göteborg, bråk
Larm om bråk mellan fotbollssupporters i närheten av en krog på Kungsportsavenyn. Vittnen talar om 30-50 st supporters som uppges vara maskerade. De ska ha kastat glas och slagits. Ett flertal patruller åker mot plats. De identifieras som GAIS och ÖIS supporters. När polis anländer löser klunga upp sig och springer åt olika håll. Ett flertal personer kontrolleras och några körs från platsen. Ingen skadad person eller fastighet kan konstateras. Totalt 4 st PL 13 som körs från platsen.  

Kl 01.43 Göteborg, Våld mot tjänsteman
Polis och ambulans larmas till ett pågående slagsmål vid Teatergatan, vid en klubb. En ordningsvakt uppges bli slagen. Flera patruller åker fram. På platsen finns en större folksamling. Enligt uppgifter från platsen så har man försökt stänga och det blir då bråk om jackor som ska vara kvar inne på klubben. Några flickor/kvinnor uppge dås ha slagit och spottat på ordningsvakten. Två av dessa misstänks för våld mot tjänsteman/ alt. förgripelse mot tjänsteman. Oklart om vakten fått några skador. 

Kl 02.50 Borås, bilbrand
Räddningstjänst och polis larmas till Hässleholmen där en bil uppges brinna. På plats konstateras att tre personbilar på en parkering fått brandskador innan man hunnit släcka. Inga kända personskador. Anmälan skadegörelse genom brand, inga kända personskador. 

Kl 03.36 Tibro,  Försök/ alt. Inbrottsstöld i företag/tillgrepp av bil
Ett larm till ett företag vid Norra Rydsgatan löser ut. Väktare och polis larmas. En polispatrull har under en kort tid försökt stoppa en mc som försvinner från området, dock utan att lyckas. 
En polispatrull kommer fram till företaget där man finner en port som är nerkörd och trasig. Man har även sett hur två personer ska ha lämnat platsen springande. I eftersöket efter dessa personer möter en patrull en misstänkt bil som man försöker stoppa. Bilen har plåtskador i fronten. Det visar sig även att bilen är anmäld stulen. Polisen lyckas stoppa bilen ochden två män lämnat bilen och springer från platsen. Polisen söker med med hund, två män anträffas och grips. De två gripna är först misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel men kan troligen även kopplas till inbrottsförsök i företaget.   

 

  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.