Hoppa till innehåll
Hem » Beslut gällande kastnätet på VSK:s hemmamatcher

Beslut gällande kastnätet på VSK:s hemmamatcher

På fredag togs beslutet att det så kallade kastnätet på Hitachi Energy Arena ska vara kvar även kommande match.

Inför Västerås SK:s hemmamatch mot Gais beslutade polisen om ett så kallat kastnät framför hemmaståläktaren på Hitachi Energy Arena.

Anledningen till beslutet, som fattades efter en incident med en inkastad flaska i matchen mot Sirius, är upprepade händelser där olika föremål kastats in på planen i samband med flera av VSK:s hemmamatcher.

Vid två tillfällen, matchen mot AIK den 3 augusti och Sirius den 31 augusti, har de kastade föremålen riktats mot en domare och en spelare.

Med anledning av dessa händelser valde Föreningen Svensk Elitfotboll, SEF, att anmäla VSK med krav om åtgärder. Efter en samlad bedömning av Polismyndigheten togs därför beslutet att införa ett så kallat kastnät i samband med matchen mot Gais.

Efter matchen mot Gais, som spelades den 14 september, och som fortlöpte helt utan några ordningsstörningar, skulle ett nytt bedömande göras och på fredagen tog polisen beslutet att kastnätet ska vara kvar även kommande hemmamatch.

VSK har informerats om beslutet och på fredagen hölls också ett möte mellan Polismyndigheten och representanter från VSK.

Efter nästa hemmamatch, som spelas mot IFK Göteborg på torsdag, kommer ett nytt bedömande att genomföras huruvida kastnätet ska vara kvar eller inte.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.