Hoppa till innehåll
Hem » 02 januari 13.45, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

02 januari 13.45, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

07:06 En olycka där en älg och en personbil är inblandade anmäls. Olyckan har skett på riksväg 87 strax innan Hammarstrand, Ragunda kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart hur det gått för älgen och eftersöksjägare åker ut för att kontrollera det.

11:11 En bil och ren i en olycka på E45 vid Rätansbyn, Bergs kommun, anmäls. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart hur det gick för renen, berörd sameby kontaktas.

12:25 En olycka med rådjur och personbil på E45 i Bye, Strömsunds kommun, anmäls. Det finns inga uppgifter om personskador. Rådjuret är dött.

Dessutom inkommer klockan 09:20 ett samtal från en person som sett ett skadat rådjur i Karlslund, Östersund. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera rådjuret.

På grund av kylan och snömängden tar sig rådjur in i villaträdgårdar. Då rådjuren följer skoterleder händer det att de hamnar i bebyggda områden, dels är det lätt att gå, dels hittar rådjuren mycket mat kring fågelbord.

I Östersund rör sig flertalet rådjur i de norra kanterna av staden och kring skidstadium.

Den här tiden är tuff för djuren. Om du vill fodra dem: Kontakta Jägareförbundet för att få veta vilket foder som är rätt och så du får till en fodring som fungerar.

Polisen vill uppmana hundägare att vara uppmärksamma på att det finns rådjur i trakten och därför hålla hundarna kopplade. I region Nord har det nämligen framkommit att vissa rådjur som eftersöksjägare kontrollerat har haft bitskador från hund, inte skador orsakade av påkörningar.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.