Hoppa till innehåll
Hem » 22 december 17.07, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

22 december 17.07, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

16:04 En olycka på E45 mellan Lit och Häggenås, Östersunds kommun. En personbil och älg är inblandade. Det finns inga uppgifter om personskador. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera hur det gick för älgen.

16:18 En ren och en personbil i en olycka på E45 mellan Nyvik och Kläppe, Östersunds kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Renen uppges vara död, berörd sameby kontaktas.

16:23 En lastbil och ett rådjur i en olycka på E14 i trakten av Trångsviken, Krokoms kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart hur det gick för rådjuret och eftersöksjägare ska kontrollera det.

16:30 En personbil och älg i en olycka på E14 vid trafikplats Lugnvik, Östersunds kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Älgen lämnade platsen och eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera hur det gick med den.

16:41 En ren och personbil i en olycka på E14 Tängtorpet-Åskorset, Krokoms kommun. Berörd sameby kontaktas.

16:43 En älg och en personbil i en olycka på E45 norr om Överhogdal, Härjedalens kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Eftersöksjägare ska kontaktas för att kontrollera hur det gick för älgen.

16:44 En personbil och ett rådjur i en olycka på länsväg 580/584 i trakten av Oviken, Bergs kommun. Det finns inga uppgifter om personskador. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera hur det gick för rådjuret.

Om du råkat ut för en viltolycka  med älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn eller mufflonfår ska du ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan har skett. Markeringen ska vara på den sida av vägen där djuret försvann.

Du måste göra en polisanmälan, ställa ut triangel och markera olycksplatsen även om djuret inte är synbart skadat eller ligger avlidet kvar på platsen.

Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.