Hoppa till innehåll
Hem » 02 december 13.50, Trafikolycka, Västra Götalands län

02 december 13.50, Trafikolycka, Västra Götalands län

Ett urval av de trafikolyckor som skett i närtid inom regionens gränser

11:29, Mariestad
En personbil körde in i en stolpe på Stockholmsvägen. Vissa lättare personskador. Polisanmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

11:33, Tidaholm
Sidokrock mellan två personbilar i Suntak, väg 193. Eventuellt fick en av de inblandade personerna en handledsfraktur. Händelsen utreds som trafikbrott genom att en av parterna ej iakttagit väjningsplikt.

11:50, Mölndal
Trafikolycka på E6 vid Åbromotet. Flera fordon inblandade och stor påverkan på trafikläget. En av parterna misstänks för vårdslöshet i trafik.

Att tänka på för dig som kör bil

Det hala väglaget är en stor bidragande faktor till att flera trafikolyckor inträffat i regionen på sistone. Nedan följer några exempel på viktiga och enkla åtgärder att vidta när du ska ut och köra bil, och som minskar risken för att bli inblandad i en trafikolycka.

-Kontrollera dina vinterdäck. Från och med 1 december, när vinterväglag råder, ska vinterdäck användas. Dina däck ska ha ett tillräckligt mönsterdjup (vilket är minst 3 millimeter för lätta fordon och personbilar).

-Ta hänsyn till den relativa hastigheten. Även om den tillåtna hastigheten till exempel är 70 km/h på en väg kan rådande väder och väglag innebära att du trots detta bör köra långsammare än så.

-Håll avstånd till framförvarande fordon. Att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon är en av de vanligaste orsakerna till att trafikolyckor uppstår. Att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon leder typiskt sett till att ditt körkort återkallas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.