Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2023-09-28 11:34:35 27 september 23:54, Mord/dråp, Haninge

Uppdaterad 2023-09-28 11:34:35 27 september 23:54, Mord/dråp, Haninge

När polispatrullerna ambulans kom till platsen, som är utomhus i ett bostadsområde, påträffades två skottskadade personer. En av dem är mycket allvarligt skadad och den andra har lindrigare skador. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

En polisinsats pågår i syfte att leta efter gärningsperson eller personer samtidigt som brottsutredande åtgärder pågår så som hålla förhör, utföra en teknisk undersökning, inventera kameror med mera.

Uppdatering klockan 04:55

Trots återupplivningsförsök på platsen gick den allvarligt skadade mannens liv inte att rädda. Den andra skottskadade mannen fördes till sjukhus och är inte livshotande skadad. Brottsrubriceringen är ändrad till mord och försök till mord.

Till följd av den stora polisinsats som pågår där bland annat ett flertal fordon och personer kontrollerats, har tre män gripits. De är misstänkta för delaktighet i brotten.

Rubriken i notisen är ändrad till mord/dråp.

Uppdatering klockan 07:59

Den tekniska undersökningen på brottsplatsen är inte avslutad, avspärrningen har minskats men är inte borttagen.

Vid midnatt fick polisen samtal från Krogträppan, bostadsområde inom Haninge kommun, att en boende i ett radhus vaknat av glaskross. Ljudet visade sig komma från att ett fordon, en så kallad pick-up,  var inkört i fasaden. Det hade även sprungit två män från fordonet och upp mot skogen.  Polisen sätter detta i samband med den skottlossning som skett i Jordbro. Fordonet är bortbärgad och ingår i utredningen. Ingen person i radhuset skadades när fordonet kördes in i fasaden.

Uppdatering och rättelse klockan 11:30

Den här händelsenotisen har fram till klockan 11:30 den 28 septemer varit inlagd på felaktigt datum. Polisen fick samtal om ljud som beskrevs som smällare alternativt skottlossning den 27 september klockan 23:54. 

Polisen fortsätter med ett intensivt utredningsarbete. Den tekniska undersökningen är inte avslutad. En fjärde person är gripen i utredningen angående mord och mordförsök.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.