Hoppa till innehåll
Hem » 14 maj 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

14 maj 08:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

01:38 Polisen larmades till en adress i Nyfors, Eskilstuna, med anledning av en brand. Det var en parkerad bil som brann. Branden misstänks vara anlagd och utreds som mordbrand, det finns ingen misstänkt för brottet. Ingen person ska ha skadats fysiskt. Polisens presstjänst har inga uppgifter om materiella skador.

02:15 Polisen fick kännedom om en bilstöld som inträffat utanför Jönåker, Nyköping. En gärningsperson ska ha stulit en bil från en adress och åkt därifrån i den stulna bilen. I samband med bilstölden ska en boende på adressen ha försökt att stoppa flykten. Personen ska ha ställt sig framför bilen för att försöka blockera färden men gärningspersonen stannade inte, varpå personen aktade sig för att inte bli påkörd. Händelsen utreds som tillgrepp av fortskaffningsmedel samt försök till grov misshandel. Det finns ingen misstänkt för brotten. Ingen ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen. Polis har sökt efter den stulna bilen men den är inte påträffad.

03:19 Polisen larmades till Nyfors i Eskilstuna med anledning av ett grovt brott utomhus. Flera polispatruller involverades i ärendet och påträffade en skadad man som är i 30-årsåldern. Mannen hade blivit skadad med tillhygge. Mannen var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Händelsen rubriceras som försök till mord. Fem personer har gripits misstänkta för inblandning i brottet. Formella förhör ska hållas med dessa och senare ska åklagare besluta om eventuellt anhållande eller inte.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Polisen vill även informera om ett ärende som polisen arbetade med under lördagen 13 maj.

Under lördagsförmiddagen (alltså igår 13 maj) genomförde polis ett planerat utredningsarbete på en adress i Nyfors i Eskilstuna. Polis utförde utredningsåtgärder i en bostad.

Då påträffades föremål vilket gjorde att tre män, samtliga i 20-årsåldern, greps misstänkta för grovt vapenbrott. Flera utredningsåtgärder vidtogs som följd av detta.

Senare anhölls männen efter beslut av åklagare. Utredning pågår och förundersökningen leds av åklagare.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland