Hoppa till innehåll
Hem » 28 februari 16:59, Rån väpnat, Vänersborg

28 februari 16:59, Rån väpnat, Vänersborg

En 12 år gammal pojke kontaktar polisen via 112. Han uppger att han blivit hotad med ett pistolliknande föremål och rånad på kläder, väska mm. Rånet ska ha inträffat i en vägtunnel i närheten av Dollarstore. Polis åker mot platsen. 

Offret har tillsammans med en kamrat träffat på tre yngre killar (15-17 år) som plötslig maskerat sig, någon av dessa tar fram något som beskrivs som en pistol och hotar offret. Därefter har de rånat honom. Inga kända fysiska skador. 

Polisen söker nu i närområdet. Offret har fått tillbaka sin jacka som gärningsmännen tappat. Ännu ingen gripen. Polisen har kontakt med rånoffret. 

Polisen söker både till fots och via bil, kontroller har genomförts. Ännu ingen gripen. Anmälan upprättas, personrån.

I samband med sökinsatsen så anträffas två personer som kontrolleras i ett trapphus. Framför dessa personer anträffas en jacka/väst av den modell som tillgreps, Vid kontroll så hittas även en sk soft air gun, av den typ som offret beskrev. En tredje person ska befinna sig i en lägenhet i fastigheten, husrannsakan genomförs. De två i trapphuset grips och den som fanns i lägenheten hämtas till förhör. Ytterligare beslag har gjort som kan styrka att man har rätt gärningspersoner.  

ID inte fastställt på gärningsmännen, kan var under 15 år och då kommer åklagare sociala myndigheter att kontaktas. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.