Hoppa till innehåll
Hem » Ny kampanj ska öka kunskapen om bedrägerier hos äldre

Ny kampanj ska öka kunskapen om bedrägerier hos äldre

I fredags drog polisen igång en nationell informationssatsning mot telefonbedrägerier som riktar sig till personer som är 70 år och äldre.

Telefonbedrägerier fortsätter att öka i såväl region Nord som resten av landet. Mellan vecka 8 och 10 genomför därför polisen en nationell kampanj i syfte att minska antalet bedrägerier. Bland annat skickas det ut vykort till 1,2 miljoner hushåll i Sverige till personer som är 70 år och äldre.

I region Nord är flera aktiviteter planerade under kampanjperioden i syfte att öka medvetenheten om telefonbedragarnas tillvägagångssätt.

— Vi vill få människor att bli mindre godtrogna. Låt er inte luras i fällan och låt dem inte få er ur balans så ni fattar ett dåligt beslut. Kan vara bra att fundera på om rösten i telefonen verkligen är den personen som en utger sig för att vara, säger Mikael Ahrtzing från polisens bedrägericentrum i region Nord.

Följande punkter kan vara bra att ha i åtanke och sprida till nära och kära för att skydda både sig själv och andra mot telefonbedrägerier:

  • Lägg på luren – Om du blir osäker, ska du avsluta samtalet.
  • Logga inte in eller lämna ut koder på uppmaning av någon annan.
  • Lita inte på den som ringer, även om den verkar trovärdig

Läs mer om polisens satsning: Skydda dig mot telefonbedrägerier

Kontakt i region Nord

Mikael Ahrtzing 
010-56 801 31

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.