Hoppa till innehåll
Hem » 11 februari 07:46, Sammanfattning natt, Västerbottens län

11 februari 07:46, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sedan midnatt har två personer i Skellefteå omhändertagits för fylleri, den ena misstänks för narkotikabrott. 

00:58 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till Teg med anledning av en misshandel. Enligt tillgängliga uppgifter ska en man ha misshandlat en annan. Polisen tar upp en anmälan om misshandel. Den misstänkte omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:24 Trafikolycka, Umeå
Polisen uppmärksammar en trafikolycka mellan två fordon på Magasinsgatan/Västra Norrlandsgatan i centrum. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppstått. Polisen utfärdar ordningsbot till föraren av den ena bilen då denne inte iakttagit högerregeln.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med rallyarrangemanget under fredagen:

Dagpass

Polisens biträdande insatschef i samband med rallyt rapporterar om att fredagens dagpass har rullat på bra utan några större ordnings- eller trafikstörningar. Inledningsvis upplevdes mindre problem med publik som inte följde anvisningarna, men det kunde på ett bra sätt hanteras av polis tillsammans med funktionärer på plats. En anmälan gällande ofredande upprättades.

Det var väldigt lugnt kring både Nolia och Umeå centrum.

Trafikpolisen rapporterade flertalet förare för hastighetsöverträdelser, varav en ledde till ett körkortsomhändertagande. Polisen vill med anledning av det uppmana allmänheten att hålla hastighetsbegränsningarna.

I arbetet utmed specialsträckorna så rapporteras två skoterförare för olovlig körning, tre förare för att ha framfört skoter utan hjälm, fem stycken för avsaknad av registreringsskylt.

Berusningsnivån var delvis hög ute vid specialsträckorna. En person omhändertogs för fylleri vid specialsträckan Brattby.

Vid specialsträckan Sarsjöliden kontrollerades en förare som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Vid bevisprov var dock resultatet under straffbar gräns.

Kvällspass

Röda ladan var välbesökt under kvällen och evenemanget lockade till sig ett större antal besökare. Stämningen var dock god och inga ordningsstörningar finns att rapportera. En person från I20-området omhändertogs för fylleri.

Många besökare använder sig av de extra insatta linjebussarna när de ska lämna I20 området vilket har fungerat bra.

Krogarna i centrum har varit välbesökta, inga större ordningsstörningar har dock uppstått. En person i krogmiljön omhändertogs för fylleri.

En förare fick en ordningsbot efter att ha spelat hög musik. En taxiförare fick en ordningsbot efter att kört på område där fordonstrafik ej är tillåtet.

Under torsdag och fredagskvällen har polisen haft personal som arbetar riktat mot prostitution. Efter inre och yttre spaning har arbetet renderat i att tre personer har blivit rapporterade för köp av sexuell tjänst.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.