Hoppa till innehåll
Hem » Vapen och större mängd narkotika i beslag

Vapen och större mängd narkotika i beslag

På morgonen i onsdags gjorde polisen ett planerat tillslag mot en bostadsadress utanför Flen. En större mängd narkotika och ett flertal vapen togs i beslag.

Utredningen som ledde fram till tillslaget har pågått under ett par veckor där utvecklingen var sådan att man nu på onsdagen den 9 november kunde ta beslut om att slå till mot adressen.

– När vi är där så kunde vi beslagta vad vi tror är en större mängd misstänkt narkotika samt ett flertal misstänkta vapen. Dessa och andra beslag ska nu analyseras men ärendet är rubricerat som grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott, säger Daniel Eriksson, chef för en av grova brottsgrupperna i polisområde Södermanland.

En person i 50-årsåldern kunde gripas i samband med tillslaget som misstänkt i ärendet. Han har nu under fredagsförmiddagen begärts häktad av åklagare och är fortsatt frihetsberövad.

– Den här typen av ärende hör inte till vanligheterna i Flen och personen är inte känd för oss i den här typen av sammanhang tidigare. Det vi kan konstatera är dock att beslagen vi gjort känns väldigt bra att få bort från marknaden då narkotika och vapen är högintressanta för olika kriminella konstellationer, säger Daniel Eriksson.

Utredningen fortsätter nu där resultatet från tillslaget noga ska gås igenom och analyseras. I nuläget finns en misstänkt i ärendet men utredningen utesluter inte att fler kan bli inblandade.

Talespersoner för media

Daniel Eriksson
gruppchef grova brott Nyköping/Katrineholm, polisområde Södermanland
tel.nr 010-566 98 59

Robert Eriksson
chefsåklagare åklagarkammaren i Nyköping
tel.nr 010-562 59 05

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland