Hem » Narkotika och vapen i beslag vid insats – flera personer har frihetsberövats

Narkotika och vapen i beslag vid insats – flera personer har frihetsberövats

Flera personer frihetsberövades och narkotika, vapen, ammunition, kontanter och värdesaker togs i beslag. Det är delar av resultatet från gårdagens polisinsats i Västerås.

Under torsdagseftermiddagen och kvällen kraftsamlade polisen resurser från olika enheter för att genomföra en planerad insats i Västerås. Bland annat deltog trafikpoliser, regionala insatsstyrkan, helikopter och hundpatrull.

Fokus för insatsen var narkotikarelaterad brottslighet och ungdomar som är eller riskerar att hamna i kriminella miljöer. Polisens resurser var främst synliga på Bjurhovda men även i andra områden.

– Det är av stor vikt att polisen ingriper mot ungdomarna och de som försöker få in dem i kriminalitet, säger Sara Ekström lokalpolisområdeschef Västerås.

– En del av insatsen utgick ifrån tips som inkommit från allmänheten, det visar hur viktigt det är att personer lämnar information till polisen.

I insatsen genomfördes även utredningsåtgärder i en pågående förundersökning gällande grovt narkotikabrott och ett antal individer frihetsberövades. Flera husrannsakningar verkställdes och polisen beslagtog vapen, ammunition, kontanter, värdesaker och en större mängd narkotika.

– Ur ett polisiärt perspektiv är det ett gott resultat. Förutom att individer frihetsberövades och viktiga beslag gjordes, har det tillkommit värdefull information, till exempel vilka personer som umgås och fordon som används.

Under insatsen samverkade polisen med Kronofogden som gjorde utmätningar av gods kopplat till personer som kontrollerades.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Västmanlands län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *