Hoppa till innehåll
Hem » 27 oktober 10:24, Vapenlagen, Eskilstuna

27 oktober 10:24, Vapenlagen, Eskilstuna

09:10 Polisen fick ett samtal från Skiftinge i Eskilstuna. Ett fastighetsbolag hade fått två av sina dörrar på Karl Hovbergsgatan förstörda genom misstänkt skottlossning någon gång under den gångna natten.

Ingen person är såvitt polisen vet skadad.  Händelsen upptäcktes vid 08:45 men uppgifter gör gällande att någon hade hört smällar runt 02:30.

Polisen utreder nu som hänt och dokumenterar platsen med syfte att säkra möjliga spår.

Brottsplatsen är avspärrad och jourhavande förundersökningsledare har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott samt försök till mord.  Det finns i nuläget ingen gripen för händelsen.

För att få möjlighet att bryta trenden i Eskilstuna med skjutvapenvåld är polisen till stor del beroende av allmänhetens iakttagelser. Tillsammans kan vi göra skillnad. Har du sett något som kan sättas i samband med denna händelse kan du kontakta polisen på 11414 eller via polisens kontaktformulär på polisen.se

Christoffer Bohman, chef för utredningssektion säger att ”Vi tar in händelsen i det redan befintliga arbetet runt skjutvapenvåld i Eskilstuna. Det är ett stort pussel vi lägger för att kunna bryta våldsspiralen.”

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland