Hoppa till innehåll
Hem » 25 augusti 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

25 augusti 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:33 En polispatrull kontaktade regionledningscentralen och meddelade att de kört på en älg. Detta ska ha hänt på riksväg 55 i höjd med Valla, Katrineholm. Polispatrullen hade klarat sig till synes utan personskador men har besökt sjukvården för en rutinmässig kontroll ändå. Bilen behövde bärgas från platsen. Älgen avled och en anmälan om trafikolycka vilt kommer skrivas. 

02:46 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Västergårdsvägen i Katrineholm uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 45-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör. 

03:04 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Djurgårdsvägen i Eskilstuna uppstod misstanke om rattfylleri, brott mot knivlagen, dopingbrott, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med för ytterligare provtagning samt förhör. Även en passagerare i bilen, en man i 60-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag är presstalespersonerna på möte 09:30-15:00. Under den tiden svarar personal på regionledningscentralen, i mån av tid. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland