Hoppa till innehåll
Hem » 15 juli 17:31, Detonation, Strängnäs

15 juli 17:31, Detonation, Strängnäs

16:11 Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Åkers Styckebruk. Inringaren berättade att en detonation hade inträffat i eller i anslutning till en lägenhet. Polisen åkte omedelbart till platsen med flera patruller.

16:21 Polis var på plats och konstaterade att det hade skett en detonation. Den har troligen inomhus. Fastigheten och ett område runt den spärrades av. Polisens bombtekniker beordrades till platsen.

Boende i huset, och de som bor inom området som har spärrats av evakuerades. Polisen har inte gått in i den bostad där detonationen ska ha skett, utan inväntar bombtekniker då det inte går inte att utesluta att det kan finnas andtra farliga föremål på platsen. Boende i andra lägenheter har evakuerats. Det är i nuläget inte känt om någon person har skadats. Initialt utreds händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. När bombtekniker har gjort sitt arbete på platsen kommer det att utföras en brottsplatsundersökning. Polisen har påbörjat förhör med personer som befann sig i närheten. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Texten kommer att uppdateras när mer information finns att lämna.

Samtal om händelsen hänvisas till polisens presstalesperson Åsa Willsund på telefon 010-56 65973.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland