Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2022-07-09 08:06:30 09 juli 07:30, Övrigt, Västerås

Uppdaterad 2022-07-09 08:06:30 09 juli 07:30, Övrigt, Västerås

Inga större avvikelser har rapporterats in till polisen. 

Nedanstående ärenden hanterade polisens kommendering under fredagskvällen och natten. Det innebär inte att brotten eller ordningsstörningarna uteslutande är kopplade till Summer Meet, då kommenderingen hanterar andra ärenden i anslutning till evenemanget. 

31 personeromhändertagna med stöd av LOB 
3 personer avvisade, avlägsnade eller omhändertagna
5 personer misstänkta för drograttfylleri
5 personer misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk
2 personer misstänkta för ringa narkotikabrott innehav

233 fordonsförare blåste i ett så kallat sållningsinstrument för att kontrollera alkoholhalten i utandningsluften.
25 stycken flygande besiktningar av fordon genomfördes.
15 ordningsböter utfärdades.

Övrigt

Trycket med bilar ute på Hälla blev så stort att trafiken in mot parkeringen fick stängas av under cirka 30 minuter för att lätta på trycket och säkerställa framkomligheten.

En person är misstänkt för försök till främjande av flykt alternativt våld mot tjänsteman, efter att ha försökt frita en annan person som blev omhändertagen för LOB. Inga skador har rapporterats in.

I samband med att en person omhändertogs av ordningsvakter uppstod våldsamheter. Personen, som omhändertogs av polisen för LOB, är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Inga skador har rapporterats in.

En person är misstänkt för hot mot tjänsteman efter att ha uttalat ett hot i samband med ett polisingripande. 

En man som klättrade upp på ett biltak föll till marken och fick allvarliga skador. Polispatrullerna som larmades till platsen hjälpte till med akutvård. Polisen misstänker inget brott kopplat till händelsen utan bedömningen är att det är olyckshändelse. Mannen fördes till sjukhus för vård, i nuläget är skadeläget oklart. 

Under fredagen anmäldes ett sexuellt ofredande på en camping. Brottet skedde natten mellan onsdag och torsdag. 

– Polisen har i stort upplevt en god stämning bland besökarna. Polisen har inte larmats om några grövre brott även om flera av händelserna är allvarliga. Ärendeinflödet har varit relativt högt men har kunnat hanterats effektivt och säkert genom den förstärkta polisresursen som finns på plats under evenemanget, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisen Västmanland.

På lördagen finns polisen fortsatt på plats med en förstärkt resurs för att tillsammans med arrangören verka för ett tryggt och säkert evenemang.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.