Hoppa till innehåll
Hem » 10 juli 07:20, Övrigt, Västerås

10 juli 07:20, Övrigt, Västerås

Inga större avvikelser har rapporterats in till polisen. 

Nedanstående ärenden hanterade polisens kommendering under lördagskvällen och natten. Det innebär inte att brotten eller ordningsstörningarna uteslutande är kopplade till Summer Meet, då kommenderingen hanterar andra ärenden i anslutning till evenemanget. 

2 anmälningar om misshandel
1 anmälan om ringa misshandel
1 anmälan om sexuellt ofredande
1 anmälan om våldsamt motstånd
2 personer misstänkta för drograttfylleri
5 personer misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk

30 personer omhändertagna med stöd av LOB

135 fordonsförare blåste i ett så kallat sållningsinstrument för att kontrollera alkoholhalten i utandningsluften.
26 stycken flygande besiktningar av fordon genomfördes.
53 ordningsböter utfärdades.

Övrigt

En person är misstänkt för brott mot alkohollagen efter att från sin bil sålt eller lämnat ut alkohol till ungdomar. 

– Även under lördagen var ärendeinflödet till polisen relativt högt. I stort har ordningsläget varit bra och inga grövre brott har rapporterats in. En framgångsfaktor i många av fallen har varit polisens höga närvaro på de platser där det varit flest besökare och ordningsstörningar, till exempel Hällaparkeringen, Lögarängen och Hammarbyrampen, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisen Västmanland.

– Flera av brotten som har begåtts är dock allvarliga och kommer utredas vidare, säger Johan Thalberg. 

– Den första bedömningen är att det under hela Summer Meet har varit färre brott, ordningsstörningar och omhändertagna för fylleri än vad polisen förväntade sig. Detta utifrån att det förväntades att många personer skulle samlas och berusningsgraden ligga högt bland många av besökarna. Brott, ordningsstörningar och omhändertagna för fylleri ligger också lägre än många av de tidigare åren som evenemanget genomförts i Västerås, säger Johan Thalberg.  

– Under evenemanget använde sig polisen av flera arbetsmetoder och specialkompetenser för att förebygga och förhindra brott, samt ingripa och utreda vid pågående brott. Bland annat medverkade polisrytteriet, bilinspektörer, spanare och hundekipage i kommenderingen. Vidare arbetade polisen med kamerabevakning i form av fastmonterade kameror och UAS (drönare), säger Johan Thalberg.  

– En mer nogrann utvärdering av poliskommenderingens arbete och antalet inrapporterade brott, ordningsstörningar och omhändertagna behöver göras innan en mer detaljerad bild kan lämnas, säger Johan Thalberg. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.