Hoppa till innehåll
Hem » 13 juni 19:50, Trafikbrott, Nyköping

13 juni 19:50, Trafikbrott, Nyköping

16.55 En polispatrull meddelade ledningscentralen att ett förföljande hade inletts. Detta var vid trafikplats Hållet, E4, Nyköping. En bilist som hade kört för fort skulle stoppas och kontrolleras, men föraren valde att försöka köra ifrån polisen.

Färden gick norrut på E4 och polispatrullen höll visuell kontakt i väntan på förstärkning. Vid några tillfällen var hastigheten uppe i cirka 190 km/h. Bilen kunde kopplas till en stöld i Mjölby som hade inträffat tidigare på dagen, där ett par misstänkta hade lämnat i aktuell bil.

17.38 Bilisten körde av vid Järna. Poliskollegor från Stockholm hade dirigerats dit och de kunde få stopp på bilen med hjälp av spikmatta. Två män satt i bilen. Polisen fick kontroll på dem och kort därpå fattades beslut om att gripa dem. De är i 30- och 35-årsåldern.

Männen är misstänkta för grov stöld. Föraren, den äldre av dem, är dessutom misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk.

Stölden i Mjölby ska ha skett genom inbrott i två bilar under eftermiddagen. Bilarna stod parkerade vid en snabbmatsrestaurang längs E4. Vittnen såg två män fly från platsen. Ett vittne fick sedan syn på männen vid Nyköpings-bro och ringde polisen och uppgav ett registreringsnummer.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland